Gezocht: foto’s van Jacob Elema

Elema 150x150Jacob Elema werd in 1895 aangesteld als rijkslandbouwleraar in Drenthe. Hij speelde een grote rol bij de vernieuwingen in de landbouw. Overal in de provincie hield hij voordrachten over het gebruik van kunstmest en andere nieuwigheden.
Van Elema is maar een enkele foto bekend. De redactie van de Geschiedenis van Drenthe is op zoek naar onbekende foto’s van deze Drentse rijkslandbouwleraar. Kent u een foto van Jacob Elema en wilt u die met ons delen? Neem dan contact op met beeldredacteur Martin Hiemink: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0592 300 521.

Jacob Elema (Toornwerd 1872 - Assen 1950) werd na een landbouwkundige opleiding rijkslandbouwleraar in Drenthe. Op zijn instigatie werden alom landbouwverenigingen en boerenleenbanken opgericht. Vanaf 1913 gaf hij ook praktijklessen aan de Hogere Landbouwschool in Wageningen, waar hij in 1918 buitengewoon hoogleraar in de grondverbetering werd. Tot 1938 behield hij die functie. Als deskundige en organisator genoot hij in Drenthe een onbegrensd vertrouwen.